Livreria
Livreria Gratis verzending vanaf 20 euro bij Livreria
Aantal artikelen: 0
Totaal bedrag: € 0,00
Naar winkelwagen >
 
 
 
 
 
Lees beoordelingen
Livreria showroom. Open van maandag t/m vrijdag!

Cobra Artist Olieverf - Giftset - 10 tubes van 40Ml

10/10 van 1 beoordelingen
Help een ander kiezen en schrijf een beoordeling!
  • Cobra Artist Olieverf - Giftset - 10 tubes van 40Ml
95,75 86,18
Art.nr.

8712079314507

Modelnummer
21820511
Merk
Cobra
Model
Artist
Kwaliteit
Artist
Inhoud ml
40 ml
Set of los
Set
Lichtechtheid
Categorie
Olieverf
Omschrijving
Beoordeling
Meer info

Cobra Artist is een Artists' quality watervermengbare olieverf met een bijzonder hoge pigmentering. Alleen de allerbeste pigmenten en olie komen hiervoor in aanmerking. Tijdens het maalproces wordt de verf op de driewals net zolang gewreven tot de fijnheid van een Artists' quality is bereikt.

Het assortiment bestaat uit 70 krachtige transparante, halftransparante, halfdekkende en dekkende kleuren. Allemaal hebben ze de hoogste graad van lichtechtheid (+++) en bij museumomstandigheden blijven ze minimaal 100 jaar onveranderd. In het assortiment bevinden zich 32 monogepigmenteerde kleuren. Ook zijn er tien kleuren op basis van zeer exclusieve pigmenten - zoals de cadmiums, kobalten en chroomoxiden - en een bijzonder transparantoxydrood of -geel.

Cobra is een watervermengbare en dus met water verdunbare olieverf! Deze kwaliteit maakt Cobra olieverf een gezonder alternatief voor de traditionele olieverven, welke worden vedund met oplosmiddelen op basis van terpentine of terpentijn. Het water kan worden vermengd met de olie door toevoeging van emulgatoren.

Cobra Artist Olieverf - Giftset - 10 tubes van 40Ml

Schrijf een beoordeling over dit product!
Laat anderen weten wat u van het product vindt en help hen een keuze te maken.
  • Martijn
    26-1-'17 geplaatst
    Onlangs van de sint deze set gekregen en was een beetje huiverig; hoe kan dat goed gaan, olie oplossen in water. Maar de olieverf is fantastisch! Het is een pasteuze verf die goed mengt en zich heel fijn op het doek laat aanbrengen, met mes en penseel. Met water verdunnen is een beetje tricky; ook maar iets teveel water maakt het een aquarelverf! Ongelooflijk! Je kunt het ook zonder water opbrengen, ik heb het zelfs met Liquin gebruikt, werkt goed. Het schoonmaken van de penselen en het palet is makkelijk! Het resultaat is erg goed, de kleuren en de penseelstreek, en denk er niet over om nu nog over te stappen op een niet wateroplosbare olieverf.
Art.nr.
8712079314507
Modelnummer
21820511
Merk
Cobra
Model
Artist
Kwaliteit
Artist
Categorie
Olieverf
Afmetingen
220 x 220 x 25 mm
Gewicht
53 gram
Bekijk deze mogelijkheden.
Anderen kochten ook.

Wat is Olieverf precies

Olieverf is een mengsel, of dispersie, van pigmenten met een olie. Meestal gebruikt men lijnzaadolie, maar afhankelijk van de kwaliteit van de olieverf en het te verwerken pigment wordt gekozen voor een andere oliesoort. Meestal kiest men bij witte pigmenten voor een duurdere olie, zoals papaverolie of saffloerolie, omdat deze minder vergelen.

Pigmenten

Pigmenten zijn harde, droge stoffen van verschillende herkomst. Veel pigmenten komen in de natuur voor, maar zijn kostbaar, giftig of niet lichtecht. Dan kiest men vaak voor synthetische pigmenten. De pigmenten worden in een wals met drie rollen met elkaar vermengd (gedispergeerd), zodat er een heel fijne verdeling van de pigmenten in de olie ontstaat. Afhankelijk van de gebruikte pigmenten kan het walsen langer duren.

Droogproces van olieverf

Olieverf droogt niet zomaar. Het droogproces van olieverf is een proces van fysische chemie; een scheikundige reactie waarbij de olie oxideert onder invloed van licht en zuurstof en daarmee uithardt. Handdroog is de olieverf al na een paar dagen, maar het uitharden kan wel tot een jaar duren!

Het gebruik van olieverf

Olieverf heeft in het gebruik wel een paar gebruiksaanwijzingen. Olieverf is na uitharding stug en hard en maar weinig flexibel. Dus als u in meerdere lagen werkt, moet u ervoor zorgen dat elke vervolglaag wat zachter en flexibeler wordt. Dit kunt u doen met een schildersmedium. Als u dit niet zou doen kunnen de bovenste lagen op uw schilderij na uitharding gaan scheuren, dat noemen we 'craqueleren'. Het proces van het aanbrengen van een steeds flexibelere nieuwe laag olieverf wordt 'van mager naar vet' genoemd.

Voor- en nadelen van olieverf

  • Penseelstreek blijft bewaard
  • Een verfsoort waarmee grote meesters eeuwen geleden ook werkten
  • Lange uithardtijd van soms tot een jaar!
  • Niet geschikt voor alle ondergronden

Meer Tips en Tricks!
Deze Cobra Artist producten hebben we ook!
Meer Cobra Artist
Koop er meteen het juiste doek bij!
Meer weergeven...
ArtWall - Post your art!
Be proud & share it with us!
Send us your artwork
Eerder door u bekeken.
Cobra Artist Olieverf - Giftset - 10 tubes van 40Ml - Olieverf
Cobra Artist Olieverf - Giftset - 10 tubes van 40Ml
Naar boven