Livreria
Livreria Gratis verzending vanaf 25 euro bij Livreria
Aantal artikelen: 0
Totaal bedrag: € 0,00
Naar winkelwagen >
 
 
 
 
 
Uitstekend
Livreria showroom. Open van maandag t/m vrijdag!
Opheffingsuitverkoop

Rembrandt Olieverf Tube 40Ml - Lichtgoud

0/10 van 0 beoordelingen
Help een ander kiezen en schrijf een beoordeling!
  • Rembrandt Olieverf Tube 40Ml - Lichtgoud
 
14,25 10,69
Laatste kans! Bijna uitverkocht!
Art.nr.

8712079059545

Modelnummer
01058022
Merk
Rembrandt
Kwaliteit
Artist
Inhoud ml
40 ml
Kleur
802
 
Set of los
Los
Lichtechtheid
Categorie
Olieverf
Omschrijving
Beoordeling
Meer info

Rembrandt Olieverf biedt u met een kleurassortiment van 120 kleuren een evenwichtige verdeling over de verschillende kleurgebieden en een goede balans tussen dekkende en transparante kleuren. De kleuren in de Rembrandt olieverf-lijn hebben een sublieme brilliance en zijn diep intens. Door de hoogst mogelijke pigmentconcentratie en zeer fijne maling hebben de kleuren een optimale kleurkracht. De uiterst zuivere pigmenten geven de verffilm de hoogste duurzaamheid en de hoogste graad van lichtechtheid!

Verkrijgbaar in 120 kleuren.

Rembrandt, een merk van Royal Talens, is een Nederlands merk en produceerd sinds begin 20ste eeuw onder andere acryl, aquarelverf, olieverf en pastels. Rembrandt biedt de beste kwaliteit met de fijnste pimenten in hoge concentratie en de hoogste graad van lichtechtheid. Dit maken de kleuren van Rembrandt zuiver en zeer krachtig.

Rembrandt Olieverf Tube 40Ml - Lichtgoud

Schrijf een beoordeling over dit product!
Laat anderen weten wat u van het product vindt en help hen een keuze te maken.
Art.nr.
8712079059545
Modelnummer
01058022
Merk
Rembrandt
Kwaliteit
Artist
Categorie
Olieverf
Afmetingen
150 x 35 x 25 mm
Gewicht
60 gram
Bekijk deze mogelijkheden.
Anderen kochten ook.

Wat is Olieverf precies

Olieverf is een mengsel, of dispersie, van pigmenten met een olie. Meestal gebruikt men lijnzaadolie, maar afhankelijk van de kwaliteit van de olieverf en het te verwerken pigment wordt gekozen voor een andere oliesoort. Meestal kiest men bij witte pigmenten voor een duurdere olie, zoals papaverolie of saffloerolie, omdat deze minder vergelen.

Pigmenten

Pigmenten zijn harde, droge stoffen van verschillende herkomst. Veel pigmenten komen in de natuur voor, maar zijn kostbaar, giftig of niet lichtecht. Dan kiest men vaak voor synthetische pigmenten. De pigmenten worden in een wals met drie rollen met elkaar vermengd (gedispergeerd), zodat er een heel fijne verdeling van de pigmenten in de olie ontstaat. Afhankelijk van de gebruikte pigmenten kan het walsen langer duren.

Droogproces van olieverf

Olieverf droogt niet zomaar. Het droogproces van olieverf is een proces van fysische chemie; een scheikundige reactie waarbij de olie oxideert onder invloed van licht en zuurstof en daarmee uithardt. Handdroog is de olieverf al na een paar dagen, maar het uitharden kan wel tot een jaar duren!

Het gebruik van olieverf

Olieverf heeft in het gebruik wel een paar gebruiksaanwijzingen. Olieverf is na uitharding stug en hard en maar weinig flexibel. Dus als u in meerdere lagen werkt, moet u ervoor zorgen dat elke vervolglaag wat zachter en flexibeler wordt. Dit kunt u doen met een schildersmedium. Als u dit niet zou doen kunnen de bovenste lagen op uw schilderij na uitharding gaan scheuren, dat noemen we 'craqueleren'. Het proces van het aanbrengen van een steeds flexibelere nieuwe laag olieverf wordt 'van mager naar vet' genoemd.

Voor- en nadelen van olieverf

  • Penseelstreek blijft bewaard
  • Een verfsoort waarmee grote meesters eeuwen geleden ook werkten
  • Lange uithardtijd van soms tot een jaar!
  • Niet geschikt voor alle ondergronden

Meer Tips en Tricks!
ArtWall - Post your art!
Be proud & share it with us!
Send us your artwork
Eerder door u bekeken.
Rembrandt Olieverf Tube 40Ml - Lichtgoud - Olieverf
Rembrandt Olieverf Tube 40Ml - Lichtgoud
Naar
boven