Livreria
Livreria Gratis verzending vanaf 25 euro bij Livreria
Aantal artikelen: 0
Totaal bedrag: € 0,00
Naar winkelwagen >
 
 
 
 
 
Uitstekend
Livreria showroom. Open van maandag t/m vrijdag!
Opheffingsuitverkoop

Sennelier Rive Gauche Artist Olieverf - 200 ml - Cadmium Red Orange Hue

0/10 van 0 beoordelingen
Help een ander kiezen en schrijf een beoordeling!
  • Sennelier Rive Gauche Artist Olieverf - 200 ml - Cadmium Red Orange Hue
  • Sennelier Rive Gauche Artist Olieverf - 200 ml - Cadmium Red Orange Hue
13,95 10,46
Laatste kans! Bijna uitverkocht!
Art.nr.

3046450765929

Modelnummer
N130332.615
Merk
Sennelier
Model
Rive Gauche
Kwaliteit
Artist
Inhoud ml
200 ml
Kleur
615 Opaque
Set of los
Los
Lichtechtheid
Categorie
Olieverf
Omschrijving
Beoordeling
Meer info

Sennelier Rive Gauche Artists' olieverf is een fijne olieverf voor de traditionele kunstschilder met een aantal innovatieve kenmerken! Naast het feit dat de gebruikte pigmenten allemaal zuiver en van hoge kwaliteit zijn en de hoogste graad van lichtechtheid hebben, heeft Sennelier de samenstelling per kleur zo aangepast dat de droogtijd van de verf bij alle kleuren gelijk is, en wel maar 5 dagen! Daarnaast zijn bijna alle kleuren dekkend, waaronder ook de cadmiums, door gebruik te maken van High-performance cadmium sustitutes, welke nagenoeg dezelfde eigenschappen bezitten als de originele semi-transparante cadmiums. Ook is voor de olieverf safloerolie gebruikt voor minimale vergeling.

Er zijn 52 dekkende kleuren, 6 semi-transparante kleuren, 2 transparante kleuren en 4 metallic kleuren beschikbaar.

In 1887 vestigt Gustave Sennelier, een chemist, zich als leverancier van fijne kunstenaarsverven tegenover het Louvre in Frankrijk, in de buurt van de l'Ecole des Beaux-arts. Na veel onderzoek naar pigmenten ontwikkelde Sennelier een formule voor de productie van olieverf met een grote zorg voor het mengen van kleuren en het reguleren van de opaciteit en transparantie van de verf. De hoge kwaliteit van de verf en de andere producten van Sennelier, zet een hoge standaard in de fijne teken- en schilderkunst.

Sennelier Rive Gauche Artist Olieverf - 200 ml - Cadmium Red Orange Hue

Schrijf een beoordeling over dit product!
Laat anderen weten wat u van het product vindt en help hen een keuze te maken.
Art.nr.
3046450765929
Modelnummer
N130332.615
Merk
Sennelier
Model
Rive Gauche
Kwaliteit
Artist
Categorie
Olieverf
Afmetingen
300 x 50 x 55 mm
Gewicht
266 gram

Wat is Olieverf precies

Olieverf is een mengsel, of dispersie, van pigmenten met een olie. Meestal gebruikt men lijnzaadolie, maar afhankelijk van de kwaliteit van de olieverf en het te verwerken pigment wordt gekozen voor een andere oliesoort. Meestal kiest men bij witte pigmenten voor een duurdere olie, zoals papaverolie of saffloerolie, omdat deze minder vergelen.

Pigmenten

Pigmenten zijn harde, droge stoffen van verschillende herkomst. Veel pigmenten komen in de natuur voor, maar zijn kostbaar, giftig of niet lichtecht. Dan kiest men vaak voor synthetische pigmenten. De pigmenten worden in een wals met drie rollen met elkaar vermengd (gedispergeerd), zodat er een heel fijne verdeling van de pigmenten in de olie ontstaat. Afhankelijk van de gebruikte pigmenten kan het walsen langer duren.

Droogproces van olieverf

Olieverf droogt niet zomaar. Het droogproces van olieverf is een proces van fysische chemie; een scheikundige reactie waarbij de olie oxideert onder invloed van licht en zuurstof en daarmee uithardt. Handdroog is de olieverf al na een paar dagen, maar het uitharden kan wel tot een jaar duren!

Het gebruik van olieverf

Olieverf heeft in het gebruik wel een paar gebruiksaanwijzingen. Olieverf is na uitharding stug en hard en maar weinig flexibel. Dus als u in meerdere lagen werkt, moet u ervoor zorgen dat elke vervolglaag wat zachter en flexibeler wordt. Dit kunt u doen met een schildersmedium. Als u dit niet zou doen kunnen de bovenste lagen op uw schilderij na uitharding gaan scheuren, dat noemen we 'craqueleren'. Het proces van het aanbrengen van een steeds flexibelere nieuwe laag olieverf wordt 'van mager naar vet' genoemd.

Voor- en nadelen van olieverf

  • Penseelstreek blijft bewaard
  • Een verfsoort waarmee grote meesters eeuwen geleden ook werkten
  • Lange uithardtijd van soms tot een jaar!
  • Niet geschikt voor alle ondergronden

Meer Tips en Tricks!
ArtWall - Post your art!
Be proud & share it with us!
Send us your artwork
Sennelier Rive Gauche Artist Olieverf - 200 ml - Cadmium Red Orange Hue - Olieverf
Sennelier Rive Gauche Artist Olieverf - 200 ml - Cadmium Red Orange Hue
Naar
boven