Livreria
Livreria Gratis verzending vanaf 15 euro bij Livreria
Aantal artikelen: 0
Totaal bedrag: € 0,00
Naar winkelwagen >
Openingstijden showroom. Open van maandag t/m zaterdag!

Winsor & Newton Griffin Alkydverf - Tube 37Ml - 644 Titanium White

  • Winsor & Newton Griffin Alkydverf - Tube 37Ml - 644 Titanium White
 
0/10 van 0 beoordelingen
Help een ander kiezen en schrijf een beoordeling!
Art.nr.

094376916881

Modelnummer
1914644
Merk
Winsor & Newton
Model
Griffin
Inhoud ml
37 ml
Kleur
644
 
Set of los
Los
Lichtechtheid
Categorie
Olieverf
6,50 5,53
  • overmorgen in huis of morgen ophalen!
  • Kadopapier
Omschrijving
Beoordeling
Meer info

Griffin Alkyd Sneldrogende Olieverf is echte olieverf, gemaakt van pigment en met olie gemodificeerde alkyd hars, die kan worden verdund met conventionele oplosmiddelen voor olieverf. Deze uniek receptuur maakt het mogelijk dat Griffin Alkyd Sneldrogende Olieverf sneller droogt dan de meeste andere olieverf, maar langzamer dan acrylverf.

Het met olie gemodificeerde alkydhars bindmiddel bevat een oplosmiddel dat nodig is om de droogtijd en consistentie van de kleur te beheersen. Dit versterkt de transparantie en brilliance van Griffin Alkyd verf. Het bindmiddel zorgt bovendien voor een consistentie die beter vloeit dan traditionele olieverf.

In Griffin Alkyd Sneldrogende Olieverf wordt een brede verscheidenheid van pigmenten toegepast, zodat de verf alle eigenschappen heeft die u van Winsor & Newton olieverf verwacht: krachtige pigmenten, een goede dekkracht, een hoog gehalte aan enkele pigmenten, briljante kleuren en heldere mengkleuren.

Door het gebruik van nieuwe, zeer duurzame pigmenten is de lichtechtheid van het assortiment in zijn totaliteit verbeterd. Alle Griffin Alkyd verf valt nu in de AA of A categorie en krijgt de aanbeveling "permanent voor gebruik door kunstschilders" mee.

Winsor & Newton is de meest vooraanstaande fabrikant van materialen voor kunstenaars. Zij bieden onder andere olie-, acryl, en waterverf aan van een ongeëvenaarde kwaliteit en betrouwbaarheid. Daarnaast biedt het Engelse merk een assortiment aan van schildersdoeken en een breed gamma aan accessoires.

Winsor & Newton Griffin Alkydverf - Tube 37Ml - 644 Titanium White

Schrijf een beoordeling over dit product!
Laat anderen weten wat u van het product vindt en help hen een keuze te maken.
Art.nr.
094376916881
Modelnummer
1914644
Merk
Winsor & Newton
Model
Griffin
Categorie
Olieverf
Gewicht
49 gram
Andere Winsor & Newton producten met kleurnummer 644
Bekijk deze mogelijkheden.

Wat is Olieverf precies

Olieverf is een mengsel, of dispersie, van pigmenten met een olie. Meestal gebruikt men lijnzaadolie, maar afhankelijk van de kwaliteit van de olieverf en het te verwerken pigment wordt gekozen voor een andere oliesoort. Meestal kiest men bij witte pigmenten voor een duurdere olie, zoals papaverolie of saffloerolie, omdat deze minder vergelen.

Pigmenten

Pigmenten zijn harde, droge stoffen van verschillende herkomst. Veel pigmenten komen in de natuur voor, maar zijn kostbaar, giftig of niet lichtecht. Dan kiest men vaak voor synthetische pigmenten. De pigmenten worden in een wals met drie rollen met elkaar vermengd (gedispergeerd), zodat er een heel fijne verdeling van de pigmenten in de olie ontstaat. Afhankelijk van de gebruikte pigmenten kan het walsen langer duren.

Droogproces van olieverf

Olieverf droogt niet zomaar. Het droogproces van olieverf is een proces van fysische chemie; een scheikundige reactie waarbij de olie oxideert onder invloed van licht en zuurstof en daarmee uithardt. Handdroog is de olieverf al na een paar dagen, maar het uitharden kan wel tot een jaar duren!

Het gebruik van olieverf

Olieverf heeft in het gebruik wel een paar gebruiksaanwijzingen. Olieverf is na uitharding stug en hard en maar weinig flexibel. Dus als u in meerdere lagen werkt, moet u ervoor zorgen dat elke vervolglaag wat zachter en flexibeler wordt. Dit kunt u doen met een schildersmedium. Als u dit niet zou doen kunnen de bovenste lagen op uw schilderij na uitharding gaan scheuren, dat noemen we 'craqueleren'. Het proces van het aanbrengen van een steeds flexibelere nieuwe laag olieverf wordt 'van mager naar vet' genoemd.

Voor- en nadelen van olieverf

  • Penseelstreek blijft bewaard
  • Een verfsoort waarmee grote meesters eeuwen geleden ook werkten
  • Lange uithardtijd van soms tot een jaar!
  • Niet geschikt voor alle ondergronden

Meer Tips en Tricks!
Amsterdam All Acrylics - Standaard acrylverf in de aanbieding!Winsor & Newton Galeria Super aanbieding!ArtWall - Post your art!
Be proud & share it with us!
Send us your artwork