Livreria
Livreria Gratis verzending vanaf 25 euro bij Livreria
Aantal artikelen: 0
Totaal bedrag: € 0,00
Naar winkelwagen >
 
 
 
 
 
Uitstekend
Livreria showroom. Open van maandag t/m vrijdag!
Opheffingsuitverkoop

Faber Castell Albrecht Dürer Aquarelpotloden - houten koffer met 72 kleuren

10/10 van 1 beoordelingen
Help een ander kiezen en schrijf een beoordeling!
 • Faber Castell Albrecht Dürer Aquarelpotloden - houten koffer met 72 kleuren
 • Faber Castell Albrecht Dürer Aquarelpotloden - houten koffer met 72 kleuren
 • Faber Castell Albrecht Dürer Aquarelpotloden - houten koffer met 72 kleuren
 
225,00 135,00
-40%
Laatste kans! Bijna uitverkocht!
Art.nr.

4005401175728

Merk
Faber Castell
Model
Albrecht Dürer
Kwaliteit
Artist
Set of los
Set
Onbreekbaar lood
ja
Lichtechtheid
Blenden
Kleurafgifte
Categorie
Aquarelpotloden, Luxe cadeaus
Omschrijving
Kleuren
Beoordeling
Meer info
Video

Faber Castell Albrecht Dürer aquarelpotloden zijn een combinatie van kleurpotlood en aquarelverf. De pigmentrijke kern van de aquarelpotloden zijn in hout gevat met een kerndiameter van 3,8 mm. De potloden zijn perfect met water verschilderbaar. De hoogwaardige pigmenten met hoge lichtbestendigheid en kleurkracht bieden onbegrensde mengmogelijkheden bij het aquarelleren. Zeshoekige uitvoering. Houder gelakt in de kleur van het potlood.

Faber Castell is 's werelds grootste en oudste fabrikant van kleurpotloden, aquarelpotloden, tekenmaterialen voor kantoor en kunstenaar en luxe lederproducten. De producten van dit van oorsprong Duitse bedrijf zijn van zeer hoge kwaliteit.

Faber Castell Albrecht Dürer Aquarelpotloden - houten koffer met 72 kleuren

White, Cream, Light yellow glaze, Cadmium yellow lemon, Light cadmium yellow, Cadmium yellow, Dark cadmium yellow, Dark chrome yellow, Cadmium orange, Dark cadmium orange, Scarlet red, Pale geranium lake, Deep scarlet red, Middle cadmium red, Permanent carmine, Dark red, Magenta, Madder, Rose carmine, Middle purple pink, Pink madder lake, Light magenta, Red-violet, Crimson, Purple violet, Mauve, Delft blue, Dark indigo, Indanthrene blue, Helioblue-reddish, Cobalt blue, Ultramarine, Light ultramarine, Skyblue, Phthalo blue, Light phthalo blue, Bluish turquoise, Prussian blue, Cobalt turquoise, Light cobalt turquoise, Cobalt green, Deep cobalt green, Dark phthalo green, Phthalo green, Emerald green, Light green, Leaf green, Pine green, Juniper green, Olive green yellowish, Earth green yellowish, Chromium green opaque, Earth green, Medium flesh, Light flesh, Cinnamon, Pompeian red, Venetian red, Sanguine, Burnt ochre, Naples yellow, Dark Naples ochre, Green gold, Raw umber, Van Dyck brown, Burnt siena, Walnut brown, Warm grey V, Warm grey II, Cold grey II, Cold grey IV, Black
Schrijf een beoordeling over dit product!
Laat anderen weten wat u van het product vindt en help hen een keuze te maken.
 • Henk
  10-12-'17 geplaatst
  #@!*$ goed ouwe ik zou kopen
Art.nr.
4005401175728
Merk
Faber Castell
Model
Albrecht Dürer
Kwaliteit
Artist
Materiaal
Potloden
Categorie
Aquarelpotloden, Luxe cadeaus
Gewicht
2500 gram

Wat zijn aquarelpotloden precies

Een aquarelpotlood bestaat uit een houten houder met een kern van pigmenten vermengd met arabische gom en oliën of wassen samen met een emulgator en glycerol om het mengsel wateroplosbaar te maken. De meest karakteristieke eigenschap van het aquarelpotlood is dat deze in water oplosbaar is.

Kwalitatieve eigenschappen van het aquarelpotlood

Er zijn een aantal eigenschappen die kleurpotloden, aquarelpotloden en pastelpotloden in kwaliteit definiëren. Zo wordt de kwaliteit van het potlood mede bepaald door de lichtechtheid van de pigmenten; hoe hoger de graad van lichtechtheid, hoe langer de kleuren in uw kunstwerk de tand des tijds overleven.

Het gemak waarmee het pigment zich op het papier laat aanbrengen is ook een belangrijke eigenschap; de kleurafgifte. Een goed potlood heeft een goede kleurafgifte, waar maar weinig kracht op het potlood hoeft te worden gezet. Hoe meer kracht u moet zetten om te kleuren, hoe sneller u het papier beschadigt en uw pols blesseert. De kwaliteit van de pigmenten in de kern van het potlood, samen met de samenstelling van de kern, bepaalt de kleurkracht van het potlood, ofwel de helderheid en intensiteit van de kleuren. Een potlood die rood belooft en een rozige waas op papier als resultaat geeft is duidelijk geen goed potlood.

Ook een belangrijke eigenschap is de verlijming van de kern in de houten houder; goede potloden hebben een volledige verlijming, met speciale lijmsoorten, die de kern onbreekbaar in de houder vat.

Slijpen van potloden

Het is voor alle potloden belangrijk dat u een goede en scherpe slijper gebruikt. Een botte puntenslijper zorgt namelijk juist voor gebroken punten. Een vlijmscherpe puntenslijper snijdt zowel het hout van de houder als de, soms wat poreuze, kern van het potlood zonder moeite. Aquarelpotloden hebben een wat poreuze kern, zodat slijpen extra aandacht vergt.

Voor- en nadelen van aquarelpotloden

 • Geschikt voor zowel nat als droog werk
 • Daarmee tevens goed voor gedetailleerd werk
 • Zeer goed te mengen (blenden)
 • Het werk blijft onbehandeld gevoelig voor vocht
 • De kleuren behouden altijd een mate van transparantie

Meer Tips en Tricks!
ArtWall - Post your art!
Be proud & share it with us!
Send us your artwork
Faber Castell Albrecht Dürer Aquarelpotloden - houten koffer met 72 kleuren - Aquarelpotloden
Faber Castell Albrecht Dürer Aquarelpotloden - houten koffer met 72 kleuren
Naar
boven