Livreria
Livreria Gratis verzending vanaf 15 euro bij Livreria Livreria.com heeft een Beslist Webshop Award gewonnen!
Aantal artikelen: 0
Totaal bedrag: € 0,00
Naar winkelwagen >
Openingstijden showroom. Open van maandag t/m zaterdag!

Faber Castell Aquarelpotloden Albrecht Dürer - houten koffer met 48 kleuren

 Faber Castell Aquarelpotloden Albrecht Dürer - houten koffer met 48 kleuren
 Faber Castell Aquarelpotloden Albrecht Dürer - houten koffer met 48 kleuren
 
0/10 van 0 beoordelingen
Help een ander kiezen en schrijf een beoordeling!
Art.nr.

4005401175063

Modelnummer
117506
Merk
Faber Castell
Model
Albrecht Dürer
Set of los
Set
Onbreekbaar lood
ja
Lichtechtheid
Blenden
Kleurafgifte
Categorie
Aquarelpotloden, Luxe cadeaus
140,00 109,95
-21%
Omschrijving
Kleuren
Beoordeling
Meer info
Video

Faber Castell Albrecht Dürer aquarelpotloden zijn een combinatie van kleurpotlood en aquarelverf. De pigmentrijke kern van de aquarelpotloden zijn in hout gevat met een kerndiameter van 3,8 mm. De potloden zijn perfect met water verschilderbaar. De hoogwaardige pigmenten met hoge lichtbestendigheid en kleurkracht bieden onbegrensde mengmogelijkheden bij het aquarelleren. Zeshoekige uitvoering. Houder gelakt in de kleur van het potlood.

Faber Castell is 's werelds grootste en oudste fabrikant van kleurpotloden, aquarelpotloden, tekenmaterialen voor kantoor en kunstenaar en luxe lederproducten. De producten van dit van oorsprong Duitse bedrijf zijn van zeer hoge kwaliteit.

Faber Castell Aquarelpotloden Albrecht Dürer - houten koffer met 48 kleuren

White, Cream, Light yellow glaze, Light cadmium yellow, Cadmium yellow, Dark chrome yellow, Cadmiumorange, Dark cadmium orange, Light gernium lake, Scarlet red tief, Middle cadmium red, Permanent carmine, Deep red, Madder, Magenta, Rose carmine, Middle purple pink, Pink madder lake, Purple violet, Mauve, Dark indigo, Helioblue-reddish, Ultramarine, Light ultramarine, Phthalo blue, Bluish turquoise, Cobalt turquoise, Cobalt green, Dark phthalo green, Emerald green, Light green, Leaf greeb, Juniper green, Olive green yellowish, Earth green yellowish, Chromium green opaque, Medium flesh, Pompeian red, Venetian red, Burnt ochre, Dark Naples ochre, Raw umber, Burnt siena, Walnut brown, Warm grey V, Warm grey I, Cold grey IV, Black
Schrijf een beoordeling over dit product!
Laat anderen weten wat u van het product vindt en help hen een keuze te maken.
Art.nr.
4005401175063
Modelnummer
117506
Merk
Faber Castell
Model
Albrecht Dürer
Materiaal
Potloden
Categorie
Aquarelpotloden, Luxe cadeaus
Gewicht
1200 gram
Koop er meteen een goede puntenslijper bij!

Wat zijn aquarelpotloden precies

Aquarelpotloden bestaan uit een houten houder met een kern van pigmenten vermengd met arabische gom en oliën of wassen samen met een emulgator en glycerol om het mengsel wateroplosbaar te maken. De meest karakteristieke eigenschap van het aquarelpotlood is dat deze in water oplosbaar is.

Kwalitatieve eigenschappen van het aquarelpotlood

Er zijn een aantal eigenschappen die een aquarelpotlood, maar ook andere potloden, in kwaliteit definiëren. Zo wordt de kwaliteit van het potlood mede bepaald door de lichtechtheid van de pigmenten; hoe beter de lichtechtheid, hoe langer de kleuren in uw kunstwerk de tand des tijds overleven. Ook een belangrijke eigenschap is de verlijming van de kern in de houten houder; goede potloden hebben een volledige verlijming, met speciale lijmsoorten, die de kern onbreekbaar in de houder vat.

Slijpen van potloden

Het is voor alle potloden belangrijk dat u een goede en scherpe slijper gebruikt. Een botte puntenslijper zorgt namelijk juist voor gebroken punten. Een vlijmscherpe puntenslijper snijdt zowel het hout van de houder als de, soms wat poreuze, kern van het potlood zonder moeite. Aquarelpotloden hebben een wat poreuze kern, zodat slijpen extra aandacht vergt.

Voor- en nadelen van aquarelpotloden

  • Geschikt voor zowel nat als droog werk
  • Daarmee tevens goed voor gedetaileerd werk
  • Zeer goed te mengen (blenden)
  • Het werk blijft onbehandeld gevoelig voor vocht
  • De kleuren behouden altijd een mate van transparantie

De KARLBOX Ontworpen door Karl Lagerfeld gevuld door Faber-CastellLivrera ArtGift - cadeaukaart