Livreria
Livreria Gratis verzending vanaf 20 euro bij Livreria
Aantal artikelen: 0
Totaal bedrag: € 0,00
Naar winkelwagen >
 
 
 
 
 
Uitstekend
Livreria showroom. Open van maandag t/m vrijdag!

Lyra Rembrandt Aquarell aquarelpotloden - houten koffer met 72 kleuren

0/10 van 0 beoordelingen
Help een ander kiezen en schrijf een beoordeling!
  • Lyra Rembrandt Aquarell aquarelpotloden - houten koffer met 72 kleuren
  • Lyra Rembrandt Aquarell aquarelpotloden - houten koffer met 72 kleuren
Art.nr.

4084900490006

Modelnummer
2014200
Merk
Lyra
Model
Rembrandt
Set of los
Set
Lichtechtheid
Blenden
Kleurafgifte
Categorie
Aquarelpotloden, Luxe cadeaus
Omschrijving
Beoordeling
Meer info

Lyra Rembrandt aquarelpotloden hebben een hoge kwaliteit voor de professionele kunstenaar. De aquarelpotloden zijn geschikt voor zeer veel artistieke technieken. De pure en zeer intense kleurpigmenten bevatten was-emulgatoren waardoor de pigmenten zeer goed vermengbaar zijn met water. Daardoor kunnen deze potloden zelfs als waterverf worden gebruikt. Hiermee bieden de aquarelpotloden een breed palet aan vormgevende mogelijkheden. Van krachtige kleurtinten tot de zachtste weergave van de kleur zijn alle nuances mogelijk

Deze 106-delige luxe houten koffer bevat alle 72 kleuren, een penseel, een gum, dubbele puntenslijper en een slijpmes, maar ook een aantal Lyra Graphite Aquarell potloden. Bovendien worden een aantal veelgebruikte kleuren dubbel geleverd. Een prachtig cadeau om te geven van hoge kwaliteit.

Lyra is een van oorsprong Duits bedrijf en maakt al meer dan 200 jaar kleurpotloden, aquarelpotloden en andere tekenmaterialen van zeer hoge kwaliteit. Voor zowel kinderen als de serieuze kunst- en tekenaar biedt het een uitgebreid assortiment.

Lyra Rembrandt Aquarell aquarelpotloden - houten koffer met 72 kleuren

Schrijf een beoordeling over dit product!
Laat anderen weten wat u van het product vindt en help hen een keuze te maken.
Art.nr.
4084900490006
Modelnummer
2014200
Merk
Lyra
Model
Rembrandt
Categorie
Aquarelpotloden, Luxe cadeaus
Afmetingen
400 x 600 x 60 mm
Gewicht
2700 gram

Wat zijn aquarelpotloden precies

Een aquarelpotlood bestaat uit een houten houder met een kern van pigmenten vermengd met arabische gom en oliën of wassen samen met een emulgator en glycerol om het mengsel wateroplosbaar te maken. De meest karakteristieke eigenschap van het aquarelpotlood is dat deze in water oplosbaar is.

Kwalitatieve eigenschappen van het aquarelpotlood

Er zijn een aantal eigenschappen die kleurpotloden, aquarelpotloden en pastelpotloden in kwaliteit definiëren. Zo wordt de kwaliteit van het potlood mede bepaald door de lichtechtheid van de pigmenten; hoe hoger de graad van lichtechtheid, hoe langer de kleuren in uw kunstwerk de tand des tijds overleven.

Het gemak waarmee het pigment zich op het papier laat aanbrengen is ook een belangrijke eigenschap; de kleurafgifte. Een goed potlood heeft een goede kleurafgifte, waar maar weinig kracht op het potlood hoeft te worden gezet. Hoe meer kracht u moet zetten om te kleuren, hoe sneller u het papier beschadigt en uw pols blesseert. De kwaliteit van de pigmenten in de kern van het potlood, samen met de samenstelling van de kern, bepaalt de kleurkracht van het potlood, ofwel de helderheid en intensiteit van de kleuren. Een potlood die rood belooft en een rozige waas op papier als resultaat geeft is duidelijk geen goed potlood.

Ook een belangrijke eigenschap is de verlijming van de kern in de houten houder; goede potloden hebben een volledige verlijming, met speciale lijmsoorten, die de kern onbreekbaar in de houder vat.

Slijpen van potloden

Het is voor alle potloden belangrijk dat u een goede en scherpe slijper gebruikt. Een botte puntenslijper zorgt namelijk juist voor gebroken punten. Een vlijmscherpe puntenslijper snijdt zowel het hout van de houder als de, soms wat poreuze, kern van het potlood zonder moeite. Aquarelpotloden hebben een wat poreuze kern, zodat slijpen extra aandacht vergt.

Voor- en nadelen van aquarelpotloden

  • Geschikt voor zowel nat als droog werk
  • Daarmee tevens goed voor gedetailleerd werk
  • Zeer goed te mengen (blenden)
  • Het werk blijft onbehandeld gevoelig voor vocht
  • De kleuren behouden altijd een mate van transparantie

Meer Tips en Tricks!
ArtWall - Post your art!
Be proud & share it with us!
Send us your artwork
Lyra Rembrandt Aquarell aquarelpotloden - houten koffer met 72 kleuren - Aquarelpotloden
Lyra Rembrandt Aquarell aquarelpotloden - houten koffer met 72 kleuren
Naar
boven