Livreria
Livreria Gratis verzending vanaf 15 euro bij Livreria
Aantal artikelen: 0
Totaal bedrag: € 0,00
Naar winkelwagen >
 
 
 
 
 
Lees beoordelingen
Livreria showroom. Open van maandag t/m zaterdag!

Mercurius aquarelpotloden - 12 kleuren met 1 penseel

  • Mercurius aquarelpotloden - 12 kleuren met 1 penseel
19,95 18,95
  • Niet Leverbaar
    Bericht als leverbaar
  • Kadopapier
0/10 van 0 beoordelingen
Help een ander kiezen en schrijf een beoordeling!
Art.nr.

85092912

Modelnummer
85092912
Merk
Mercurius
Set of los
Set
Categorie
Aquarelpotloden
Omschrijving
Kleuren
Beoordeling
Meer info

Kartonnen etui, 12 potloden (+ 1 penseel), lengte: 175 mm, diam. 10 mm, stift diameter 6,25 mm, 12 kleuren gesorteerd.

Geproduceerd  door samenweking van Stockmar en Lyra. Van krachtige tekening tot licht en luchtig aquarel: deze kunsternaarswerktuigen zijn kleurpotlood en aquarelverf in één. Met een nat penseel kunt u prachtige aquareleffecten bereiken. De aquarelpotloden zijn bijzonder geschikt om mee te schetsen en illustreren, voor school en studie. De kleuren zijn met name bij het aquarelleren onbeperkt mengbaar. De grote, driekantige potloden zijn kleurig gelakt en hebben een 6,5 mm dikke, goed afgevende potloodstift. de 12 kleuren zijn volgens de kleurencirkel van Goethe opgebouwd. Bij elke set wordt een aquarelpenseel meegeleverd. Geproduceerd in Duitsland.

Kleuren: 01 karmijnrood - 02 vermiljoen - 03 oranje - 04 goudgeel - 07 groen - 11 blauwviolet - 13 roodbruin - 18 Pruisisch blauw - 19 kobaltblauw - 25 goud - 26 zilver - 34 parelroze

Mercurius aquarelpotloden - 12 kleuren met 1 penseel

01 carmine red, 02 vermilion, 03 orange, 04 golden yellow, 07 green, 11 blue violet, 13 red brown, 18 prussian blue, 19 cobalt blue, 25 gold, 26 silver, 34 pearl pink
Schrijf een beoordeling over dit product!
Laat anderen weten wat u van het product vindt en help hen een keuze te maken.
Art.nr.
85092912
Modelnummer
85092912
Merk
Mercurius
Materiaal
Potloden
Categorie
Aquarelpotloden
Afmetingen
220 x 150 x 25 mm
Gewicht
210 gram
Faber Castell kleurpotloden, aquarelpotloden
pastelpotloden, krijt, vulpennen, stiften,
markers, balpennen en meer! 

Wat zijn aquarelpotloden precies

Een aquarelpotlood bestaat uit een houten houder met een kern van pigmenten vermengd met arabische gom en oliën of wassen samen met een emulgator en glycerol om het mengsel wateroplosbaar te maken. De meest karakteristieke eigenschap van het aquarelpotlood is dat deze in water oplosbaar is.

Kwalitatieve eigenschappen van het aquarelpotlood

Er zijn een aantal eigenschappen die kleurpotloden, aquarelpotloden en pastelpotloden in kwaliteit definiëren. Zo wordt de kwaliteit van het potlood mede bepaald door de lichtechtheid van de pigmenten; hoe hoger de graad van lichtechtheid, hoe langer de kleuren in uw kunstwerk de tand des tijds overleven.

Het gemak waarmee het pigment zich op het papier laat aanbrengen is ook een belangrijke eigenschap; de kleurafgifte. Een goed potlood heeft een goede kleurafgifte, waar maar weinig kracht op het potlood hoeft te worden gezet. Hoe meer kracht u moet zetten om te kleuren, hoe sneller u het papier beschadigt en uw pols blesseert. De kwaliteit van de pigmenten in de kern van het potlood, samen met de samenstelling van de kern, bepaalt de kleurkracht van het potlood, ofwel de helderheid en intensiteit van de kleuren. Een potlood die rood belooft en een rozige waas op papier als resultaat geeft is duidelijk geen goed potlood.

Ook een belangrijke eigenschap is de verlijming van de kern in de houten houder; goede potloden hebben een volledige verlijming, met speciale lijmsoorten, die de kern onbreekbaar in de houder vat.

Slijpen van potloden

Het is voor alle potloden belangrijk dat u een goede en scherpe slijper gebruikt. Een botte puntenslijper zorgt namelijk juist voor gebroken punten. Een vlijmscherpe puntenslijper snijdt zowel het hout van de houder als de, soms wat poreuze, kern van het potlood zonder moeite. Aquarelpotloden hebben een wat poreuze kern, zodat slijpen extra aandacht vergt.

Voor- en nadelen van aquarelpotloden

  • Geschikt voor zowel nat als droog werk
  • Daarmee tevens goed voor gedetailleerd werk
  • Zeer goed te mengen (blenden)
  • Het werk blijft onbehandeld gevoelig voor vocht
  • De kleuren behouden altijd een mate van transparantie

Meer Tips en Tricks!
Sennelier Green for Oil
niet-giftige en ecovriendelijke
oplosmiddelen, vernissen en mediums!
Sennelier
Abstract Acrylverf
Innovatieve acrylverf
in een handige pouch!
ArtWall - Post your art!
Be proud & share it with us!
Send us your artwork
Eerder door u bekeken.