Livreria
Livreria Gratis verzending vanaf 15 euro bij Livreria
Aantal artikelen: 0
Totaal bedrag: € 0,00
Naar winkelwagen >
 
 
 
 
 
Lees beoordelingen
Livreria showroom. Open van maandag t/m zaterdag!

Faber Castell Kleurpotloden Polychromos - etui met 120 kleuren

 • Faber Castell Kleurpotloden Polychromos - etui met 120 kleuren
 • Faber Castell Kleurpotloden Polychromos - etui met 120 kleuren
 • Faber Castell Kleurpotloden Polychromos - etui met 120 kleuren
 • Faber Castell Kleurpotloden Polychromos - etui met 120 kleuren
Faber Castell kerst cadeau gratis!
Met
Faber Castell
kerst-cadeau!
Faber Castell kerst cadeau gratis!
Met
Faber Castell
kerst-cadeau!
 
225,00 163,95
10/10 van 3 beoordelingen
Help een ander kiezen en schrijf een beoordeling!
Art.nr.

4005401100119

Modelnummer
110011
Merk
Faber Castell
Model
Polychromos
Set of los
Set
Onbreekbaar lood
ja
Lichtechtheid
Blenden
Kleurafgifte
Categorie
Kleurpotloden
Omschrijving
Kleuren
Beoordeling
Meer info
Video

Faber Castell Polychromos kleurpotloden zijn professionele kleurpotloden met eigenschappen die tegemoet komen aan de hoogste eisen. De hoogwaardige pigmenten hebben een goede kleurafgifte met een voortreffelijke kleurkracht. De pigmenten hebben daarbij een goede tot uitstekende lichtechtheid, zodat het werk lange tijd zijn kleur behoudt. De Polychromos kleurpotloden werken zeer soepel, zijn wis- en watervast en alleen met terpentine verwijderbaar. De kern is breukvast verlijmd met de houder, zodat het laten vallen van het potlood geen breuk van de kern geeft. De ronde houder is gelakt in de kleur van het potlood en bedrukt met het kleurnummer en de naam van de kleur. Nu in de aanbieding: metalen etui met 120 kleuren.

Faber Castell is 's werelds grootste en oudste fabrikant van kleurpotloden, aquarelpotloden, tekenmaterialen voor kantoor en kunstenaar en luxe lederproducten. De producten van dit van oorsprong Duitse bedrijf zijn van zeer hoge kwaliteit.

Faber Castell Kleurpotloden Polychromos - etui met 120 kleuren

White, Ivory, Cream, Light yellow glaze, Cadmium yellow lemon, Light cadmium yellow, Light chrome yellow, Cadmium yellow, Dark cadmium yellow, Dark chrome yellow, Cadmium orange, Orange glaze, Dark cadmium orange, Light cadmium red, Scarlet red, Pale geranium lake, Deep scarlet red, Deep red, Middle cadmium red, Permanent carmine, Dark red, Magenta, Madder, Alizarin crimson, Pink carmine, Rose carmine, Fuchsia, Middle purple pink, Light purple pink, Pink madder lake, Light magenta, Light red violet, Red-violet, Crimson, Manganese violet, Violet, Purple violet, Blue violet, Mauve, Delft blue, Dark indigo, Indanthrene blue, Helioblue-reddish, Cobalt blue, Ultramarine, Light ultramarine, Skyblue, Cobalt blue-greenish, Phthalo blue, Middle phthalo blue, Light phthalo blue, Bluish turquoise, Prussian blue, Helio turquoise, Cobalt turqoise, Light cobalt turqoise, Cobalt green, Deep cobalt green, Hooker's green, Dark phthalo green, Chrome oxide green fiery, Phthalo green, Emerald green, Light phthalo green, Light green, Grass green, Leaf green, Permanent green, Permanent green olive, Pine green, Chrome oxide green, Juniper green, Olive green yellowish, May green, Earth green yellowish, Chrome oxide green opaque, Earth green, Caput mortuum, Indian red, Caput mortuum violet, Burnt carmine, Dark flesh, Medium flesh, Light flesh, Cinnamon, Pompeian red, Venetian red, Sanguine, Burnt ochre, Terracotta, Light yellow ochre, Naples yellow, Dark Naples ochre, Green gold, Brown ochre, Raw umber, Bistre, Van Dyck brown, Nougat, Burnt umber, Burnt siena, Walnut brown, Dark sepia, Warm grey VI, Warm grey V, Warm grey IV, Warm grey III, Warm grey II, Warm grey I, Cold grey I, Cold grey II, Cold grey III, Cold grey IV, Cold grey V, Cold grey VI, Payne's grey, Black, Silver, Gold, Copper
Schrijf een beoordeling over dit product!
Laat anderen weten wat u van het product vindt en help hen een keuze te maken.
 • Ann Ruysschaert
  19-10-'16 geplaatst
  Ik gebruik nogal wat merken door elkaar. Deze zijn voor mij nieuw en ik vind ze echt heel goed in gebruik. Een superieure kwaliteit; liggen goed in de hand, ik hou er wel van. En wat meer is : dit kwaliteitsproduct kan je hier aanschaffen voor een erg lage prijs. Dus een aanrader over de hele lijn.
 • Edith Huisman
  18-2-'16 geplaatst
  Prachtige potloden! In een mooi blik, dat handig is in gebruik. Echt alle kleuren zitten er in en dat voor een goede prijs. Ik ben zeer tevreden over dit product!!!
 • Polyfreak
  16-2-'16 geplaatst
  Superset voor goede prijs! Compendium was net te duur voor mijn budget dus dit is een superalternatief. Polychromos is een geweldig kleurpotlood, maar vul ik qua functionaliteit wel aan met Caran d'Ache Luminance wit en wat andere huidtinten.
Art.nr.
4005401100119
Modelnummer
110011
Merk
Faber Castell
Model
Polychromos
Materiaal
Potloden
Categorie
Kleurpotloden
Afmetingen
300 x 400 x 50 mm
Gewicht
1200 gram
Faber Castell kleurpotloden, aquarelpotloden
pastelpotloden, krijt, vulpennen, stiften,
markers, balpennen en meer! 
Koop er meteen een blender bij!

Wat zijn kleurpotloden precies

Een kleurpotlood bestaat uit een houten houder met een kern van pigmenten vermengd met een bindmiddel, vulmiddelen zoals klei of kalk en oliën of wassen. De meest karakteristieke eigenschap van het kleurpotlood is dat de kleur permanent is en alleen oplosbaar in terpentine.

Kwalitatieve eigenschappen van het kleurpotlood

Er zijn een aantal eigenschappen die kleurpotloden, aquarelpotloden en pastelpotloden in kwaliteit definiëren. Zo wordt de kwaliteit van het potlood mede bepaald door de lichtechtheid van de pigmenten; hoe hoger de graad van lichtechtheid, hoe langer de kleuren in uw kunstwerk de tand des tijds overleven.

Het gemak waarmee het pigment zich op het papier laat aanbrengen is ook een belangrijke eigenschap; de kleurafgifte. Een goed potlood heeft een goede kleurafgifte, waar maar weinig kracht op het potlood hoeft te worden gezet. Hoe meer kracht u moet zetten om te kleuren, hoe sneller u het papier beschadigt en uw pols blesseert. De kwaliteit van de pigmenten in de kern van het potlood, samen met de samenstelling van de kern, bepaalt de kleurkracht van het potlood, ofwel de helderheid en intensiteit van de kleuren. Een potlood die rood belooft en een rozige waas op papier als resultaat geeft is duidelijk geen goed potlood.

Ook een belangrijke eigenschap is de verlijming van de kern in de houten houder; goede potloden hebben een volledige verlijming, met speciale lijmsoorten, die de kern onbreekbaar in de houder vat.

Slijpen van potloden

Het is voor alle potloden belangrijk dat u een goede en scherpe slijper gebruikt. Een botte puntenslijper zorgt namelijk juist voor gebroken punten. Een vlijmscherpe puntenslijper snijdt zowel het hout van de houder als de, soms wat poreuze, kern van het potlood zonder moeite. Kleurpotloden hebben een wat stevigere kern, zodat u het kleurpotlood een zeer spitse scherpe punt kunt geven.

Voor- en nadelen van kleurpotloden

 • Veelal heldere en intense kleuren
 • Zeer goed voor gedetailleerd werk
 • Kleuren kunnen dekkend worden opgebracht
 • Grote oppervlakken kleuren kost tijd
 • Matig uitgumbaar

Meer Tips en Tricks!
Anderen kochten ook.
Sennelier Green for Oil
niet-giftige en ecovriendelijke
oplosmiddelen, vernissen en mediums!
Sennelier
Abstract Acrylverf
Innovatieve acrylverf
in een handige pouch!
ArtWall - Post your art!
Be proud & share it with us!
Send us your artwork