Livreria
Livreria Gratis verzending vanaf 25 euro bij Livreria
Aantal artikelen: 0
Totaal bedrag: € 0,00
Naar winkelwagen >
 
 
 
 
 
Uitstekend
Livreria showroom. Open van maandag t/m vrijdag!
Opheffingsuitverkoop

Caran d'Ache Neocolor II - wateroplosbare Oliepastels - 30 stuks in metale etui

0/10 van 0 beoordelingen
Help een ander kiezen en schrijf een beoordeling!
  • Caran d'Ache Neocolor II - wateroplosbare Oliepastels - 30 stuks in metale etui
  • Caran d'Ache Neocolor II - wateroplosbare Oliepastels - 30 stuks in metale etui
  • Caran d'Ache Neocolor II - wateroplosbare Oliepastels - 30 stuks in metale etui
43,95 32,96
Laatste kans! Bijna uitverkocht!
Art.nr.

7610186243301

Modelnummer
7500.330
Merk
Caran d'Ache
Model
Neocolor
Set of los
Set
Categorie
Pastels & Krijt
Omschrijving
Beoordeling
Meer info

De Neocolor Oliepastels zijn door iedereen te gebruiken - kinderen, studenten, kunstenaars, kunstliefhebbers of de nieuwsgierigen onder ons. Van welke generatie u bent of wat uw artistieke ervaring ook is, alles wat u nodig heeft is de wens en ambitie om iets te creëeren!

Deze water-oplosbare wax-oliepastel heeft een zachte, fluweelachtige textuur, die niet kan afbrokkelen. De Neocolor® II heeft een ultra-hoge pigment-concentratie, superieure dekkracht, lichtgevende kleuren en een uitstekende lichtechtheid. Verschillende technieken zijn mogelijk - nat of droog te gebruiken, regenboog technieken, sjabloneren, staalgravure, impregneren, waterverf, kleurblokken tekenen en was-tekeningen.

CE EN71 en ASTM D4236 compliant. Ontwikkeld en geproduceerd in Zwitserland.

Caran d'Ache biedt hoogwaardige kleurpotloden, aquarelpotloden, pennen, kunstbenodigdheden en -accessoires. Het Zwitserse bedrijf bracht als eerste aquarelpotloden op de markt.

Caran d'Ache Neocolor II - wateroplosbare Oliepastels - 30 stuks in metale etui

Schrijf een beoordeling over dit product!
Laat anderen weten wat u van het product vindt en help hen een keuze te maken.
Art.nr.
7610186243301
Modelnummer
7500.330
Merk
Caran d'Ache
Model
Neocolor
Materiaal
Pastelkrijt
Categorie
Pastels & Krijt
Gewicht
589 gram
Bekijk deze mogelijkheden.

Wat zijn pastelpotloden of pastelkrijtjes precies

Pastelpotloden bestaan uit een houten houder met een kern van pigmenten vermengd met kalk, gips of kaolien en een bindmiddel. Pastelkrijt heeft dezelfde samenstelling, maar is niet gevat in een houten houder. De meest karakteristieke eigenschap van het pastelpotlood of -krijt, is dat de kleur zeer makkelijk is aan te brengen maar ook zeer makkelijk kan worden weggeveegd en vervaagd. Hierdoor is het heel goed mogelijk te blenden en grote oppervlakken te kleuren.

Kwalitatieve eigenschappen van het pastelpotlood

Er zijn een aantal eigenschappen die kleurpotloden, aquarelpotloden en pastelpotloden in kwaliteit definiëren. Zo wordt de kwaliteit van het potlood mede bepaald door de lichtechtheid van de pigmenten; hoe hoger de graad van lichtechtheid, hoe langer de kleuren in uw kunstwerk de tand des tijds overleven.

Het gemak waarmee het pigment zich op het papier laat aanbrengen is ook een belangrijke eigenschap; de kleurafgifte. Een goed potlood heeft een goede kleurafgifte, waar maar weinig kracht op het potlood hoeft te worden gezet. Hoe meer kracht u moet zetten om te kleuren, hoe sneller u het papier beschadigt en uw pols blesseert. De kwaliteit van de pigmenten in de kern van het potlood, samen met de samenstelling van de kern, bepaalt de kleurkracht van het potlood, ofwel de helderheid en intensiteit van de kleuren. Een potlood die rood belooft en een rozige waas op papier als resultaat geeft is duidelijk geen goed potlood.

Ook een belangrijke eigenschap is de verlijming van de kern in de houten houder; goede potloden hebben een volledige verlijming, met speciale lijmsoorten, die de kern onbreekbaar in de houder vat.

Slijpen van potloden

Het is voor alle potloden belangrijk dat u een goede en scherpe slijper gebruikt. Een botte puntenslijper zorgt namelijk juist voor gebroken punten. Een vlijmscherpe puntenslijper snijdt zowel het hout van de houder als de, soms wat poreuze, kern van het potlood zonder moeite. Pastelpotloden zijn zeer poreus en kunt u niet altijd slijpen. Als u ze slijpt neemt u een slijper met een stompe punt (grote hoek). Een pastelpotlood kunt u mogelijk het beste bijsnijden met een vlijmscherp mes. Vaak gebruikt men daarvoor een radeermes.

Voor- en nadelen van pastelpotloden en -krijt

  • Veel kleur en makkelijke kleurafgifte
  • Heel goed te blenden
  • Grote oppervlakken zijn met pastelkrijt makkelijk aan te brengen
  • De opgebrachte kleuren vegen heel makkelijk weg
  • Het eindresultaat moet u fixeren met een fixatief

Meer Tips en Tricks!
ArtWall - Post your art!
Be proud & share it with us!
Send us your artwork
Caran d'Ache Neocolor II - wateroplosbare Oliepastels - 30 stuks in metale etui - Pastels & Krijt
Caran d'Ache Neocolor II - wateroplosbare Oliepastels - 30 stuks in metale etui
Naar
boven