Livreria
Livreria Gratis verzending vanaf 20 euro bij Livreria
Aantal artikelen: 0
Totaal bedrag: € 0,00
Naar winkelwagen >
 
 
 
 
 
Uitstekend
Livreria showroom. Open van maandag t/m vrijdag!

Faber Castell Polychromos Pastelkrijt - etui met 24 kleuren

0/10 van 0 beoordelingen
Help een ander kiezen en schrijf een beoordeling!
  • Faber Castell Polychromos Pastelkrijt - etui met 24 kleuren
  • Faber Castell Polychromos Pastelkrijt - etui met 24 kleuren
Art.nr.

4005401285243

Modelnummer
128524
Merk
Faber Castell
Model
Polychromos
Kwaliteit
Artist
Set of los
Set
Onbreekbaar lood
ja
Lichtechtheid
Blenden
Kleurafgifte
Categorie
Pastels & Krijt
Omschrijving
Kleuren
Beoordeling
Meer info

Faber Castell Polychromos pastelkrijt bevatten een hoog pigmentgehalte en zijn vrij van olie en was. Pastelkrijtjes van Polychromos worden gekenmerkt door hun stabiele consistentie, economisch gebruik en een uitstekende hechting op papier, karton, hout en steen. Slechts minimale bevestiging is vereist, die ervoor zorgen dat de pastel tekeningen hun levendigheid van kleur behouden. Hoge kwaliteit pigmenten van onovertroffen lichtechtheid. Etui met 24 kleuren.

Faber Castell is 's werelds grootste en oudste fabrikant van kleurpotloden, aquarelpotloden, tekenmaterialen voor kantoor en kunstenaar en luxe lederproducten. De producten van dit van oorsprong Duitse bedrijf zijn van zeer hoge kwaliteit.

Faber Castell Polychromos Pastelkrijt - etui met 24 kleuren

White, Light yellow glaze, Cadmium yellow, Dark cadmium orange, Deep scarlet red, Alizarzin crimson, Fuchsia, Manganese violet, Blue violet, Dark indigo, Indanthrene blue, Ultramarine, Phthalo blue, Cobalt turquoise, Dark phthalo green, Permanent green, Permanent green olive, Earth green yellowish, Light flesh, Burnt siena, Walnut brown, Warm grey III, Cold grey IV, Black
Schrijf een beoordeling over dit product!
Laat anderen weten wat u van het product vindt en help hen een keuze te maken.
Art.nr.
4005401285243
Modelnummer
128524
Merk
Faber Castell
Model
Polychromos
Kwaliteit
Artist
Materiaal
Pastelkrijt
Categorie
Pastels & Krijt
Afmetingen
220 x 220 x 35 mm
Gewicht
280 gram

Wat zijn pastelpotloden of pastelkrijtjes precies

Pastelpotloden bestaan uit een houten houder met een kern van pigmenten vermengd met kalk, gips of kaolien en een bindmiddel. Pastelkrijt heeft dezelfde samenstelling, maar is niet gevat in een houten houder. De meest karakteristieke eigenschap van het pastelpotlood of -krijt, is dat de kleur zeer makkelijk is aan te brengen maar ook zeer makkelijk kan worden weggeveegd en vervaagd. Hierdoor is het heel goed mogelijk te blenden en grote oppervlakken te kleuren.

Kwalitatieve eigenschappen van het pastelpotlood

Er zijn een aantal eigenschappen die kleurpotloden, aquarelpotloden en pastelpotloden in kwaliteit definiƫren. Zo wordt de kwaliteit van het potlood mede bepaald door de lichtechtheid van de pigmenten; hoe hoger de graad van lichtechtheid, hoe langer de kleuren in uw kunstwerk de tand des tijds overleven.

Het gemak waarmee het pigment zich op het papier laat aanbrengen is ook een belangrijke eigenschap; de kleurafgifte. Een goed potlood heeft een goede kleurafgifte, waar maar weinig kracht op het potlood hoeft te worden gezet. Hoe meer kracht u moet zetten om te kleuren, hoe sneller u het papier beschadigt en uw pols blesseert. De kwaliteit van de pigmenten in de kern van het potlood, samen met de samenstelling van de kern, bepaalt de kleurkracht van het potlood, ofwel de helderheid en intensiteit van de kleuren. Een potlood die rood belooft en een rozige waas op papier als resultaat geeft is duidelijk geen goed potlood.

Ook een belangrijke eigenschap is de verlijming van de kern in de houten houder; goede potloden hebben een volledige verlijming, met speciale lijmsoorten, die de kern onbreekbaar in de houder vat.

Slijpen van potloden

Het is voor alle potloden belangrijk dat u een goede en scherpe slijper gebruikt. Een botte puntenslijper zorgt namelijk juist voor gebroken punten. Een vlijmscherpe puntenslijper snijdt zowel het hout van de houder als de, soms wat poreuze, kern van het potlood zonder moeite. Pastelpotloden zijn zeer poreus en kunt u niet altijd slijpen. Als u ze slijpt neemt u een slijper met een stompe punt (grote hoek). Een pastelpotlood kunt u mogelijk het beste bijsnijden met een vlijmscherp mes. Vaak gebruikt men daarvoor een radeermes.

Voor- en nadelen van pastelpotloden en -krijt

  • Veel kleur en makkelijke kleurafgifte
  • Heel goed te blenden
  • Grote oppervlakken zijn met pastelkrijt makkelijk aan te brengen
  • De opgebrachte kleuren vegen heel makkelijk weg
  • Het eindresultaat moet u fixeren met een fixatief

Meer Tips en Tricks!
Deze Faber Castell Polychromos producten hebben we ook!
Meer Faber Castell Polychromos
Tip! Koop er meteen het juiste papier bij!
Meer weergeven...
ArtWall - Post your art!
Be proud & share it with us!
Send us your artwork
Faber Castell Polychromos Pastelkrijt - etui met 24 kleuren - Pastels & Krijt
Faber Castell Polychromos Pastelkrijt - etui met 24 kleuren
Naar
boven