Livreria
Livreria Gratis verzending vanaf 20 euro bij Livreria
Aantal artikelen: 0
Totaal bedrag: € 0,00
Naar winkelwagen >
 
 
 
 
 
Uitstekend
Livreria showroom. Open van maandag t/m vrijdag!

Filia oliekrijt 9 kleuren

0/10 van 0 beoordelingen
Help een ander kiezen en schrijf een beoordeling!
  • Filia oliekrijt 9 kleuren
4,50 4,05
Art.nr.

5701341103096

Modelnummer
20725309
Merk
Filia
Set of los
Set
Categorie
Pastels & Krijt, Kids & Fun
Omschrijving
Kleuren
Beoordeling
Meer info

Filia oliekrijtjes bevatten geen was en glijden daarom heel gemakkelijk en zonder te blijven plakken over het papier. De vierkante krijtjes zijn uitermate geschikt voor vormtekenen, maar ook ander tekenwerk kan ermee worden gemaakt. Doos met 9 heldere kleuren. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Filia oliekrijt en pastelkrijt geeft niet af en laat na gebruik een volledig droog oppervlak achter. De krijtjes kruimelen of brokkelen niet af en smelten niet in de zon. Filia oliekrijt en pastelkrijt wordt gemaakt in Denemarken. Filia staat voor vele jaren ervaring in het produceren van veilige producten voor jong en oud. Alle Filia producten bevatten onschadelijke natuurlijke ingrediënten en goedgekeurde pigmenten. Filia producten zijn CE-gemarkeerd.

Filia oliekrijt 9 kleuren

51 black, 52 dark brown, 53 dark blue, 55 red, 56 vermilion, 57 orange, 58 yellow, 59 white, 62 dark green
Schrijf een beoordeling over dit product!
Laat anderen weten wat u van het product vindt en help hen een keuze te maken.
Art.nr.
5701341103096
Modelnummer
20725309
Merk
Filia
Materiaal
Oliekrijt
Categorie
Pastels & Krijt, Kids & Fun
Afmetingen
220 x 100 x 25 mm
Gewicht
120 gram
Bekijk deze mogelijkheden.
Anderen kochten ook.

Wat zijn pastelpotloden of pastelkrijtjes precies

Pastelpotloden bestaan uit een houten houder met een kern van pigmenten vermengd met kalk, gips of kaolien en een bindmiddel. Pastelkrijt heeft dezelfde samenstelling, maar is niet gevat in een houten houder. De meest karakteristieke eigenschap van het pastelpotlood of -krijt, is dat de kleur zeer makkelijk is aan te brengen maar ook zeer makkelijk kan worden weggeveegd en vervaagd. Hierdoor is het heel goed mogelijk te blenden en grote oppervlakken te kleuren.

Kwalitatieve eigenschappen van het pastelpotlood

Er zijn een aantal eigenschappen die kleurpotloden, aquarelpotloden en pastelpotloden in kwaliteit definiƫren. Zo wordt de kwaliteit van het potlood mede bepaald door de lichtechtheid van de pigmenten; hoe hoger de graad van lichtechtheid, hoe langer de kleuren in uw kunstwerk de tand des tijds overleven.

Het gemak waarmee het pigment zich op het papier laat aanbrengen is ook een belangrijke eigenschap; de kleurafgifte. Een goed potlood heeft een goede kleurafgifte, waar maar weinig kracht op het potlood hoeft te worden gezet. Hoe meer kracht u moet zetten om te kleuren, hoe sneller u het papier beschadigt en uw pols blesseert. De kwaliteit van de pigmenten in de kern van het potlood, samen met de samenstelling van de kern, bepaalt de kleurkracht van het potlood, ofwel de helderheid en intensiteit van de kleuren. Een potlood die rood belooft en een rozige waas op papier als resultaat geeft is duidelijk geen goed potlood.

Ook een belangrijke eigenschap is de verlijming van de kern in de houten houder; goede potloden hebben een volledige verlijming, met speciale lijmsoorten, die de kern onbreekbaar in de houder vat.

Slijpen van potloden

Het is voor alle potloden belangrijk dat u een goede en scherpe slijper gebruikt. Een botte puntenslijper zorgt namelijk juist voor gebroken punten. Een vlijmscherpe puntenslijper snijdt zowel het hout van de houder als de, soms wat poreuze, kern van het potlood zonder moeite. Pastelpotloden zijn zeer poreus en kunt u niet altijd slijpen. Als u ze slijpt neemt u een slijper met een stompe punt (grote hoek). Een pastelpotlood kunt u mogelijk het beste bijsnijden met een vlijmscherp mes. Vaak gebruikt men daarvoor een radeermes.

Voor- en nadelen van pastelpotloden en -krijt

  • Veel kleur en makkelijke kleurafgifte
  • Heel goed te blenden
  • Grote oppervlakken zijn met pastelkrijt makkelijk aan te brengen
  • De opgebrachte kleuren vegen heel makkelijk weg
  • Het eindresultaat moet u fixeren met een fixatief

Meer Tips en Tricks!
ArtWall - Post your art!
Be proud & share it with us!
Send us your artwork
Eerder door u bekeken.
Filia oliekrijt 9 kleuren - Pastels & Krijt
Filia oliekrijt 9 kleuren
Naar
boven