Livreria
Livreria Gratis verzending vanaf 50 euro bij Livreria
Aantal artikelen: 0
Totaal bedrag: € 0,00
Naar winkelwagen >
 
 
 
 
 
Uitstekend
Livreria showroom. Open van maandag t/m vrijdag!

Staedtler Karat 2420 Oliepastelkrijt - 12 kleuren

0/10 van 0 beoordelingen
Help een ander kiezen en schrijf een beoordeling!
  • Staedtler Karat 2420 Oliepastelkrijt - 12 kleuren
  • Staedtler Karat 2420 Oliepastelkrijt - 12 kleuren
8,05 4,83
-40%
Art.nr.

4006608200787

Modelnummer
2420 C12
Merk
Staedtler
Model
Karat
Set of los
Set
Onbreekbaar lood
ja
Lichtechtheid
Blenden
Kleurafgifte
Categorie
Pastels & Krijt
Omschrijving
Kleuren
Beoordeling
Meer info

Staedtler Karat oliepastelkrijt heeft een perfecte kleurdekking met zeer intensieve en levendige watervaste kleuren. Het oliepastelkrijt heeft een doorsnede van 11 mm en is 70 mm lang. De krijtjes hebben een papierwikkel en zijn moeilijk te breken!

Staedtler, opgericht in 1835 in Nuremberg - Duitsland, is fabrikant van schrijfinstrumenten voor schrijvers, kunstenaars en tekenaars. Maar ook professionele tekeninstrumenten voor engineers, zoals technische pennen en linealen, heeft Staedtler in haar productgamma.

Staedtler Karat 2420 Oliepastelkrijt - 12 kleuren

0, 10, 2, 20, 24, 31, 37, 42, 58, 6, 76, 9
Schrijf een beoordeling over dit product!
Laat anderen weten wat u van het product vindt en help hen een keuze te maken.
Art.nr.
4006608200787
Modelnummer
2420 C12
Merk
Staedtler
Model
Karat
Materiaal
Oliekrijt
Categorie
Pastels & Krijt
Afmetingen
160 x 88 x 2 mm
Gewicht
168 gram

Wat zijn pastelpotloden of pastelkrijtjes precies

Pastelpotloden bestaan uit een houten houder met een kern van pigmenten vermengd met kalk, gips of kaolien en een bindmiddel. Pastelkrijt heeft dezelfde samenstelling, maar is niet gevat in een houten houder. De meest karakteristieke eigenschap van het pastelpotlood of -krijt, is dat de kleur zeer makkelijk is aan te brengen maar ook zeer makkelijk kan worden weggeveegd en vervaagd. Hierdoor is het heel goed mogelijk te blenden en grote oppervlakken te kleuren.

Kwalitatieve eigenschappen van het pastelpotlood

Er zijn een aantal eigenschappen die kleurpotloden, aquarelpotloden en pastelpotloden in kwaliteit definiƫren. Zo wordt de kwaliteit van het potlood mede bepaald door de lichtechtheid van de pigmenten; hoe hoger de graad van lichtechtheid, hoe langer de kleuren in uw kunstwerk de tand des tijds overleven.

Het gemak waarmee het pigment zich op het papier laat aanbrengen is ook een belangrijke eigenschap; de kleurafgifte. Een goed potlood heeft een goede kleurafgifte, waar maar weinig kracht op het potlood hoeft te worden gezet. Hoe meer kracht u moet zetten om te kleuren, hoe sneller u het papier beschadigt en uw pols blesseert. De kwaliteit van de pigmenten in de kern van het potlood, samen met de samenstelling van de kern, bepaalt de kleurkracht van het potlood, ofwel de helderheid en intensiteit van de kleuren. Een potlood die rood belooft en een rozige waas op papier als resultaat geeft is duidelijk geen goed potlood.

Ook een belangrijke eigenschap is de verlijming van de kern in de houten houder; goede potloden hebben een volledige verlijming, met speciale lijmsoorten, die de kern onbreekbaar in de houder vat.

Slijpen van potloden

Het is voor alle potloden belangrijk dat u een goede en scherpe slijper gebruikt. Een botte puntenslijper zorgt namelijk juist voor gebroken punten. Een vlijmscherpe puntenslijper snijdt zowel het hout van de houder als de, soms wat poreuze, kern van het potlood zonder moeite. Pastelpotloden zijn zeer poreus en kunt u niet altijd slijpen. Als u ze slijpt neemt u een slijper met een stompe punt (grote hoek). Een pastelpotlood kunt u mogelijk het beste bijsnijden met een vlijmscherp mes. Vaak gebruikt men daarvoor een radeermes.

Voor- en nadelen van pastelpotloden en -krijt

  • Veel kleur en makkelijke kleurafgifte
  • Heel goed te blenden
  • Grote oppervlakken zijn met pastelkrijt makkelijk aan te brengen
  • De opgebrachte kleuren vegen heel makkelijk weg
  • Het eindresultaat moet u fixeren met een fixatief

Meer Tips en Tricks!
ArtWall - Post your art!
Be proud & share it with us!
Send us your artwork
Eerder door u bekeken.
Staedtler Karat 2420 Oliepastelkrijt - 12 kleuren - Pastels & Krijt
Staedtler Karat 2420 Oliepastelkrijt - 12 kleuren
Naar
boven