Livreria
Livreria Gratis verzending vanaf 25 euro bij Livreria
Aantal artikelen: 0
Totaal bedrag: € 0,00
Naar winkelwagen >
 
 
 
 
 
Uitstekend
Livreria showroom. Open van maandag t/m vrijdag!
Opheffingsuitverkoop

Sennelier Artist Oliepastel - 5ml - Donkergeel

0/10 van 0 beoordelingen
Help een ander kiezen en schrijf een beoordeling!
  • Sennelier Artist Oliepastel - 5ml - Donkergeel
2,25 1,69
Laatste kans! Bijna uitverkocht!
Art.nr.

3046450129295

Modelnummer
N132501.20
Merk
Sennelier
Model
Oil Pastel
Kleur
20
Set of los
Los
Lichtechtheid
Kleurafgifte
Categorie
Pastels & Krijt
Omschrijving
Beoordeling
Meer info

Sennelier oliepastels zijn zeer zachte en romige pastels met prachtige heldere kleuren. De pastels zijn zeer hoog gepigmenteerd en hebben mede door hun zachte samenstelling een heel makkelijke en zeer ruime kleurafgifte. De pigmenten zijn van hoge kwaliteit, hebben de hoogste graad van lichtechtheid, met uitzondering van de metallic- en fluoriserende kleuren. Beschikbaar in 120 kleuren.

In 1887 vestigt Gustave Sennelier, een chemist, zich als leverancier van fijne kunstenaarsverven tegenover het Louvre in Frankrijk, in de buurt van de l'Ecole des Beaux-arts. Na veel onderzoek naar pigmenten ontwikkelde Sennelier een formule voor de productie van olieverf met een grote zorg voor het mengen van kleuren en het reguleren van de opaciteit en transparantie van de verf. De hoge kwaliteit van de verf en de andere producten van Sennelier, zet een hoge standaard in de fijne teken- en schilderkunst.

Sennelier Artist Oliepastel - 5ml - Donkergeel

Schrijf een beoordeling over dit product!
Laat anderen weten wat u van het product vindt en help hen een keuze te maken.
Art.nr.
3046450129295
Modelnummer
N132501.20
Merk
Sennelier
Model
Oil Pastel
Categorie
Pastels & Krijt
Afmetingen
65 x 10 x 10 mm
Gewicht
20 gram
Bekijk deze mogelijkheden.
Anderen kochten ook.

Wat zijn pastelpotloden of pastelkrijtjes precies

Pastelpotloden bestaan uit een houten houder met een kern van pigmenten vermengd met kalk, gips of kaolien en een bindmiddel. Pastelkrijt heeft dezelfde samenstelling, maar is niet gevat in een houten houder. De meest karakteristieke eigenschap van het pastelpotlood of -krijt, is dat de kleur zeer makkelijk is aan te brengen maar ook zeer makkelijk kan worden weggeveegd en vervaagd. Hierdoor is het heel goed mogelijk te blenden en grote oppervlakken te kleuren.

Kwalitatieve eigenschappen van het pastelpotlood

Er zijn een aantal eigenschappen die kleurpotloden, aquarelpotloden en pastelpotloden in kwaliteit definiƫren. Zo wordt de kwaliteit van het potlood mede bepaald door de lichtechtheid van de pigmenten; hoe hoger de graad van lichtechtheid, hoe langer de kleuren in uw kunstwerk de tand des tijds overleven.

Het gemak waarmee het pigment zich op het papier laat aanbrengen is ook een belangrijke eigenschap; de kleurafgifte. Een goed potlood heeft een goede kleurafgifte, waar maar weinig kracht op het potlood hoeft te worden gezet. Hoe meer kracht u moet zetten om te kleuren, hoe sneller u het papier beschadigt en uw pols blesseert. De kwaliteit van de pigmenten in de kern van het potlood, samen met de samenstelling van de kern, bepaalt de kleurkracht van het potlood, ofwel de helderheid en intensiteit van de kleuren. Een potlood die rood belooft en een rozige waas op papier als resultaat geeft is duidelijk geen goed potlood.

Ook een belangrijke eigenschap is de verlijming van de kern in de houten houder; goede potloden hebben een volledige verlijming, met speciale lijmsoorten, die de kern onbreekbaar in de houder vat.

Slijpen van potloden

Het is voor alle potloden belangrijk dat u een goede en scherpe slijper gebruikt. Een botte puntenslijper zorgt namelijk juist voor gebroken punten. Een vlijmscherpe puntenslijper snijdt zowel het hout van de houder als de, soms wat poreuze, kern van het potlood zonder moeite. Pastelpotloden zijn zeer poreus en kunt u niet altijd slijpen. Als u ze slijpt neemt u een slijper met een stompe punt (grote hoek). Een pastelpotlood kunt u mogelijk het beste bijsnijden met een vlijmscherp mes. Vaak gebruikt men daarvoor een radeermes.

Voor- en nadelen van pastelpotloden en -krijt

  • Veel kleur en makkelijke kleurafgifte
  • Heel goed te blenden
  • Grote oppervlakken zijn met pastelkrijt makkelijk aan te brengen
  • De opgebrachte kleuren vegen heel makkelijk weg
  • Het eindresultaat moet u fixeren met een fixatief

Meer Tips en Tricks!
ArtWall - Post your art!
Be proud & share it with us!
Send us your artwork
Eerder door u bekeken.
Sennelier Artist Oliepastel - 5ml - Donkergeel - Pastels & Krijt
Sennelier Artist Oliepastel - 5ml - Donkergeel
Naar
boven